Fokkerijmiddag zondag 15 april j.l.

Het bestuur van het Nederlands Connemara Pony Stamboek kijkt terug op een geslaagde Fokkersdag, welke zondag 15 april bij Manege “De Nieuwe Heuvel” in Lunteren gehouden werd.

Na een korte uitleg over de nieuwe EU regelgeving waar stamboeken mee te maken krijgen werden de aanwezigen uitgenodigd mee te denken over thema’s als promotie van het ras als sportpony’s, het stimuleren van het fokken van Connemara’s voor de (top)sport, de voor en nadelen van het instellen van een foktechnische commissie en het mogelijk maken van aanlegtesten. Ook de mogelijkheden van het stimuleren van meer samenwerking met fokkers uit de ons omringende landen werden besproken, met daarbij als concreet plan het organiseren van een breederstour naar de Skaergarden-stoeterij in Denemarken.

 

Het selecte gezelschap, welke bestond uit een mix van zeer ervaren fokkers, beginnende fokkers en simpelweg belangstellenden heeft daarbij in actieve, betrokken interactie met het bestuur een aantal standpunten, wensen en ontwikkelingsmogelijkheden geformuleerd , welke een basis vormt voor het vast te stellen fokbeleid.

 

De verdere inhoudelijke terugkoppeling van deze fokkersdag zal op 3  mei tijdens de ALV zijn.