Op de jubileumkeuring in Lunteren is het jubileumboek gepresenteerd en uitgereikt aan alle aanwezige sponsoren die er mede voor gezorgd hebben dat het boek gemaakt kon worden.

Het jubileumboek en de Engelstalige samenvatting

Het boek is nu ook in de losse verkoop verkrijgbaar voor iedereen die belangstelling heeft voor de Connemarapony en haar geschiedenis in Nederland van 1967 tot nu.

De inhoud is verdeeld in de 5 decennia en ieder deel bestaat uit een overzicht van het decennium en daarnaast is er per decennium aandacht voor pony’s en stoeterijen die in dat decennium belangrijk waren voor de Connemara in Nederland. Hengsten en fokmerries maar ook Connemarapony’s die bijzondere prestaties geleverd hebben in de sport.

Verhalen over hengsten

Hoe het begon, reis naar Connemara in de jaren ’60

Het boek bevat vele foto’s van bekende en minder bekende pony’s

Maar liefst 218 pagina’s vol interessante artikelen en honderden foto’s voor maar € 29,50!

Het boek is verkrijgbaar tijdens de evenementen waar het stamboek aanwezig is. Dit jaar is dat op het ONCK op 10 juni in Ermelo, De Farm & Country Fair in Aalten op 23, 24 en 25 juni en tijdens de merriekeuring op 27 augustus.

Bestellen en laten thuisbezorgen kan ook. Stuur daarvoor een mail naar info@connemara.nl

And for the non-Dutch who are interested, there is a booklet with a summary in English available! If you are interested, please send an email to info@connemara.nl

Diverse stoeterijen worden uitgebreid besproken