tel.nr.

Naam Ampersand Milton
Geslacht hengst
Kleur schimmel
Stokmaat verwachtte stokmaat +/- 1.48 (beide ouders zijn 1,48m)
Geb. datum 11 mei 2021
HWSD status N/N
Vader Goliath van de Groenweg
Moeder Colemanstown Molly
Moeders Vader Killyon King
Eigenaar M. de Roos – Kerkhof
E-mail mariekederoos9@gmail.com
Tel.nr. 06-22562737
Miltons vader Goliath van de Groenweg is één van de beste vertegenwoordigers van de Connemara op het hoogste niveau van de afgelopen jaren. Zijn zesvoudige EK deelname met verschillende ruiters/amazones spreken voor een uitermate goed gestel en dito instelling. Goliath brengt zijn nakomelingen kracht, intelligentie en bloed.

De Moeder van Milton is de rastypische stermerrie Colmanstown Molly. Hoewel zelf nooit officieel uitgebracht in de springsport heeft zij wel laten zien over een zeer goede springtechniek te beschikken. Molly haar 1 jaar oudere volle zus Colmanstown Girl (zie fotoserie) is tot haar zesde jaar uitgebracht tot 1.10 niveau alvorens zij in Ierland (ook) is ingezet voor de fokkerij.

Milton zelf heeft de buitengewone galop van zijn vader meegekregen. Hij beschikt over een krachtige achterhand en wisselt, verzamelt en wendt hiermee met veel gemak. De eerste maand is hij geintroduceerd met veel elementen voor gebruik, zoals voetjes optillen, vast staan en trailer laden, waarna hij en zijn moeder zijn verhuisd naar de kudde De Doorbraak. Hier heeft hij alle ruimte om zich fysiek en mentaal verder te ontwikkelen. Milton zal eind oktober/begin november gespeend kunnen worden en mag dan naar een nieuwe eigenaar. Gezien zijn potentie gaat de voorkeur uit naar een plekje waar hij de kansen krijgt te gaan schitteren in de sport.

Prijs op aanvraag