Alexandra Kramer

ONLINE WEBINARS

Dit voorjaar hadden we de aftrap van een aantal geplande webinars over fokkerij. Voor dit eerste webinar was dierenarts en KWPN fokker Jeroen Smak gevraagd iets te vertellen over zijn visie op de fokkerij.

Jeroen vertelde o.a. dat het belangrijk is jezelf doelen te stellen maar daarbij wel de tijd moet nemen steeds stapje voor stapje dichter bij deze gestelde doelen te komen. En dat er, binnen de rasstandaard, voldoende ruimte is om je eigen accenten te leggen.  Dat het belangrijk is de lijnen achter de door jouw gebruikte fokdieren te kennen en bij het maken van combinaties deze kennis in te zetten.

Op dit inspirerende en informatieve webinar kwamen enthousiaste reacties, en om datgene wat  Jeroen vertelde  concreter te maken zijn we op zoek gegaan naar fokkers die in een webinair wilden vertellen over hun fokkerij, hoe ze begonnen zijn, welke doelen ze zich gesteld hebben, voor welke fokdieren ze gekozen hebben etc. We zochten daarbij  fokkers die hun sporen verdiend hebben in de fokkerij van Connemarapony’s.

Een drietal grote gerenommeerde  buitenlandse fokkers is vervolgens benaderd en het bestuur prijst zich zeer gelukkig dat ze alle drie onmiddellijk enthousiast reageerden op ons verzoek.

Birgitte Gotske

Anna Kyhl Gotske

Met enige trots kondigen we daarom de volgende webinars aan:

10 november : Birgitte Gotske en Anna Kyhl Gotske over Stoeterij Skaergaarden in Denemarken.

9 december   :  Joe Burke over Stoeterij Cloonisle in Ierland.

14 januari      :  Alexandra Kramer over stoeterij Sternberg in Duitsland.

 

De webinars starten om 20.00 uur.

Aanmelden kan door een mail te sturen naar info@connemara.nl. Na aanmelding krijgt u een link toegestuurd waarmee u kunt inloggen om het webinar te volgen.

Joe Burke