Vandaag werd bij bestuurslid Ilja Knook een scholingsmiddag gehouden over deelnemen aan de keuring. Jos van der Wal, jurylid, was bereid om uitleg te komen geven over hoe het er op een keuring aan toegaat, daarin bijgestaan door Yvonne Peters (jurylid en dierenarts) en Nick Spier (monsteraar). Alles rondom de keuring passeerde de revue: van vlechten/niet invlechten tot kleding van de monsteraar en het gebruik van rammeldoosjes. Centraal in dit alles stond daarbij steeds hoe je je pony voor moet stellen en waar juryleden op letten tijdens de keuring. Hierbij gaf Yvonne Peters aanvullende uitleg over de veterinaire keuring bij stamboek opname.

Nick Spier liet vervolgens zien hoe je je pony neer moet zetten voor de juryleden, hoe je je pony in stap en draf het best tot zijn recht laat komen, en gaf waardevolle tips met betrekking tot het zo optimaal mogelijk presenteren van je paard.

Tussendoor verfrist met ijskoude limonade en heerlijke meloenstukjes, vervolgde Jos het programma met uitleg over de rubrieken “bestgaande Connemara dressuur, en bestgaande Connemara springen”.
Eline Koppenol, Josefien Fransen en Niels Fransen stelden hun pony’s voor als ware het de rubriek bestgaand dressuur, en aansluitend reden Josefien en Niels ook nog de ( nu fictieve) rubriek best springende Connemara.
Hierbij was er steeds gelegenheid voor het stellen van vragen, waar enthousiast gebruik van werd gemaakt door de cursisten, zowel tijdens de uitleg van Jos, als naderhand, bij een drankje in de koelte van de veranda van Ilja.

Het bestuur hoopt dat we met deze middag hebben kunnen voorzien in een behoefte. Het was in ieder geval leuk om kennis te maken met een aantal nieuwe leden, en we hopen dat we met deze middag de stap naar het opgeven voor en deelnemen aan de keuring, kleiner hebben gemaakt.