WORKSHOP FOKKERIJ OP DE HENGSTENKEURING!

De afgelopen periode bereikten ons regelmatig vragen van leden die plannen hebben een veulentje te gaan fokken of zelfs een kleine Connemara fokkerij op te gaan zetten. Uiteraard is het bestuur blij met deze ontwikkeling want nieuwe fokkers hebben we hard nodig! Het bestuur vindt het verder uitermate plezierig dat deze nieuwe, beginnende fokkers weloverwogen te werk gaan door advies en informatie te vragen .

We willen deze fokkers dan ook graag ondersteunen door een workshop fokkerij te organiseren. We kiezen ervoor dit op de hengstenkeuring te doen omdat we ons voorstellen dat deze aspirant fokkers daar zullen zijn om hun licht op te steken m.b.t. de beschikbare en nieuw te keuren hengsten.

Tijdens deze workshop gaan we de deelnemers op de hoogte brengen van het beleid wat de afgelopen jaren is gevoerd m.b.t. de fokkerij. We bespreken de uitkomsten van diverse, zowel nationale als internationale bijeenkomsten, met fokkers en juryleden, het beleid vanuit de EU en het fokkerijplan wat conform de eisen van de EU in november 2018 is ingediend bij de RvO. Deze informatie zal gegeven worden door Marianne Bakker, binnen het bestuur belast met o.a. fokkerijzaken.

Vervolgens gaan we samen met Jos van der Wal kijken naar de toekomst en bespreken wat nodig is om de Connemara’s in Nederland te gaan fokken en verbeteren conform het fokkerijplan.

De workshop wordt gehouden in de pauze tussen het keuren van de hengsten en het springconcours en zal ongeveer een uur duren.
Iedereen die belangstelling heeft voor de fokkerij van Connemara’s is van harte welkom!
Opgeven voor deze workshop kan via info@connemara.nl