Succesvolle hengstenkeuring in Luttenberg!

Voor de eerste keer werd op 3 april 2106 de hengstenkeuring gehouden bij de mooie en ruime accommodatie van Manege “De Luttenberg”.
Onder grote publieke belangstelling werden allereerst de jonge hengsten gekeurd. 4 hengsten kwamen in de baan voor het jurykorps. Na de keuring op de harde bodem, het vrij bewegen en het vrij springen waarbij alle hengsten veel kwaliteit toonden op de sprong, stelden de jonge hengsten zich op voor het oordeel van de jury.
De jury was erg verheugd over de kwaliteit van de jonge hengsten. 3 van de hengsten werden goedgekeurd in klasse 1 en een hengst, Celtic Sir Parsifal, (v. Ben Hur van de Leliaard, f/e E. van Bracht) werd goedgekeurd in klasse 2.
De nieuwe klasse 1 hengsten zijn: Warbere Curragh van de Haar (v. Paddy van Strijthagen, f/e F. Dam), Spetter (v. Diplomat, f. L.L.M. Schmitz, e. J.M.A. Donkers-Kamp) en Rory Lexus (v. Dexter Leam Pondi, f/e I. Meijlink.)
Wij feliciteren alle eigenaren en fokkers met de goedkeuring van hun pony!

Na de goedkeuring van de jonge hengsten werden de hengsten Rory Lexus met zijn pas 9-jarige ruiter Loris en Carraig Thunder met amazone Anouk Slabbers onder het zadel getoond aan het publiek.

Daarna werd het publiek getrakteerd op een optreden van meervoudig EK-pony, de zeer indrukwekkende hengst Blackwoodland Rock.

Vervolgens werden alle aanwezige klasse 1 hengsten uitgenodigd voor de kampioenskeuring. De eindstrijd ging hier tussen Otto van Strijthagen en de nieuw gekeurde Warbere Curragh van de Haar waarbij Otto van Strijthagen uiteindelijk verdiend als kampioen werd gehuldigd.

Tot slot van het zeer geslaagde ochtendprogramma reed het demoteam bestaande uit 8 combinaties een erg leuke proef op muziek.

Na de lunch stond een dressuurwedstrijd voor Connemaracombinaties op het programma. Met 21 combinaties in de klassen BB t/m Z1 was deze wedstrijd goed gevuld. Er werd erg goed gereden en de jury’s konden veel winstpunten kwijt.
Beste combinatie bij de pony’s was Roos Hansman met Panfu van de Bisschop en bij de paarden was Lisa Italiaander met Euphoria van Strijthagen de beste combinatie.

Van een van de jury’s kregen we nog het volgende prachtige compliment:
“Hele leuke combinaties in de baan gehad van de BB tot en met de M. Zelden zulke gemotiveerde, vrolijke en respectvolle ruiters bij elkaar gezien. Super leuk om dit te mogen doen.”

Het bestuur kijkt terug op een fantastische geslaagde dag. We bedanken iedereen voor de enthousiaste deelname en feliciteren alle prijswinnaars en alle eigenaren van de nieuwe hengsten!

Klik hier voor alle foto’s van deze geslaagde dag.

Copyright: Arno Bot/Beeldplein Fotografie