Het 14e ONCK is weer achter de rug. Net als vorig jaar hadden we weer geluk met het weer. Na een heel natte vrijdag was het zaterdag 10 juni prachtig droog, zonnig en lekker warm. Betere omstandigheden kon de organisatie zich niet wensen. Tel daarbij op een groot deelnemersveld van ruim 80 combinaties, enthousiaste deelnemers, bezoekers en vrijwilligers en dan weet je dat het een mooie dag gaat worden.

En dat werd het ook. En zeker voor Stal Strijthagen die dit jaar met een groot aantal pony’s aanwezig was. Niet meer allemaal in eigendom van de familie Ausems maar ook de verkochte pony’s werden met belangstelling door Margriet gevolgd. Maar liefst 7 Strijthagenpony’s waren er die meermalen in de prijzen vielen. Zo won Lisa Italiaander met Euphoria van Strijthagen de L2 dressuur en Julia Stockem werd in diezelfde klasse 3e met Twan van Strijthagen. Hun geweldige Minions-pas-de-deux werd door de jury gewaardeerd met een monsterscore van bijna 90%. Dat zijn scores waar zelfs Olympisch Kampioen Valegro nog hard zijn best voor moet doen! Lisa Bosch met de hengst Otto van Strijthagen won de klasse Z1 met een gemiddelde van ruim 65%.

Hoogtepunt voor Stal Strijthagen was het dagkampioenschap dat ging naar Paddy van Strijthagen gereden door Britney de Jong. Paddy en Britney reden een gemiddelde van 66% in de klasse Z2 en met een foutloos parcours en 80,5 punten voor stijl behaalden zij de 2e prijs in het B-springen! En als klap op de vuurpijl wonnen ze ook de kür op muziek in de klasse Z.

Na enkele jaren afwezigheid was er dit jaar weer een rubriek mennen dressuur. Nog niet heel druk bezet maar toch een mooie aanvulling op het programma. Hopelijk volgend jaar weer met nog iets meer deelnemers.

De Connemara Competitie, gesponsord door Psychologenpraktijk M.A.W. Groen, was ook dit jaar weer tot het laatst spannend. Roos Hansman, die vorig jaar met beide hoofdprijzen er vandoor ging, was dit jaar weer de winnaar in de dressuur alhoewel Lisa Italiaander nog heel dichtbij wist te komen. In het springen was het verschil zo mogelijk nog kleiner. De eindstrijd ging tussen Iris van de Ven en Roos Hansman waarbij, met slechts een kwart punt verschil, Iris van de Ven er met de eerste prijs vandoor ging! Beide dames reden overigens een nakomeling van de tophengst Dexter Leam Pondi.

Hoogtepunt voor de organisatie is toch ieder jaar weer de afsluitende parade, dit jaar deden daar een recordaantal van maar liefst 60 pony’s aan mee waarbij de schimmels uiteraard ver in de meerderheid waren in alle tinten grijs. Wat een fantastisch gezicht!

De organisatie van het ONCK bedankt alle deelnemers, vrijwilligers, juryleden, sponsoren en toeschouwers voor hun bijdrage aan een succesvol Open Nederlands Connemara Kampioenschap 2017!

Uitslag dressuur

Uitslag Kur en pasdedeux

Uitslag springen

Uitslag mennen

Iedere deelnemer is dit jaar op de foto gezet door de aanwezige fotografen. De eerste foto’s van SvdB Foto’s staan al op haar Facebookpagina. Deze mogen (incl. logo) gebruikt worden voor Facebook.  Ook de foto’s van Foto Marjon staan online en mogen, met behoud van logo, voor Facebook gebruikt worden. Maar het zou ook heel fijn zijn als de moeite van deze fotografen beloond wordt door het nabestellen van een of meerdere foto’s!

https://www.facebook.com/SvdBfotos/  Foto’s van de dressuur in ring 5 en 6 en enkele springfoto’s

https://www.facebook.com/foto.vreeegberts Foto’s van de dressuur in ring 1,2,3 en 4 , het mennen en enkele springfoto’s

Klik hier voor de foto’s van het springen.

ONCK-kampioen 2017

Britney de Jong met Paddy van Strijthagen tijdens hun Z2-proef

©Foto Marjon

ONCK-kampioen 2017

Britney de Jong met Paddy van Strijthagen tijdens hun springparcours

©De Leliaard Fotografie

SPONSOREN ONCK 2017