De weersomstandigheden waren perfect zaterdag 16 juni j.l. tijdens het 15e ONCK. Blauwe lucht, zonnig met hier en daar een wolkje en een graadje of 22. Beter kon het niet. Net als de gezellige sfeer, die zo kenmerkend is voor het ONCK, maakt het de wedstrijd tot een jaarlijks terugkerend hoogtepunt voor veel deelnemers en bezoekers.

Dit jaar was vooral Stoeterij “De Leliaard” goed vertegenwoordigd met 6 deelnemende pony’s die bijna allemaal in beide disciplines hun veelzijdigheid bewezen. Zo bestond het volledige podium in het L-springen uit Leliaard-pony’s en werd de winnares Imke Dubbeldam met Quinty van de Leliaard tweede in de L1-dressuur. De veelbelovende Sabine van de Leliaard, die pas enkele maanden onder het zadel is, werd op haar wedstrijddebuut, gereden door Monique Koekenbier, tweede in de B-dressuur. Die rubriek werd gewonnen door Charisse de Wolff met haar Goodlands Jenny met een gemiddelde van maar liefst 205,5 punten. Een bijzondere prestatie als je bedenkt dat ze nog maar een jaar combinatie zijn waarbij de nodige hobbels overwonnen moesten worden. Goodlands Jenny bleek een angstige pony met een onbekend verleden en Charisse heeft het afgelopen jaar vele malen “zand gehapt”. Maar de aanhouder wint is hier zeker van toepassing. Sinds Charisse een paar maanden geleden begonnen is in de B-dressuur zijn er al vele winstpunten en prijzen behaald. Op het ONCK behaalde ze niet alleen de eerste prijs in de B-rubriek maar was de combinatie ook de beste in de Connemara Competitie!

In de Z1-dressuur kwam Loreen Hagedoorn met Daisy’s Damingo niet voor niets uit het verre Noorden naar Ermelo. Met een gemiddelde van bijna 67% nam ze 4 winstpunten en de eerste prijs mee terug naar Groningen.

Ook van de kür op muziek wordt ieder jaar door de deelnemers veel werk gemaakt. Absolute charmewinnaar was deze dag de jonge Ryan van der Veeken met zijn Sansa van Strijthagen.  Met zijn prachtig uitgevoerde Zorro-kür liet hij zich niet uit het veld slaan toen zijn masker voor zijn ogen zakte.  Gewoon doorrijden was het devies, omdat hij niet het risico wilde lopen achter de muziek te raken. Een perfecte kür én de titel “publiekslieveling van de dag” was het resultaat!

De felbegeerde titel “ONCK-Kampioen 2018” ging dit jaar naar Bill Mc Killian met de 15-jarige Emmy Hermsen in het zadel. Emmy startte met haar pony in het Z-springen en de M1-dressuur. Een foutloos parcours en een gemiddelde van 194,5 in de dressuur was ruimschoots voldoende voor de titel.

Op de tonen van het prachtige “Les lacs du Connemara” zorgde de afsluitende parade traditiegetrouw weer voor een brok in de keel bij de toeschouwers.

De organisatie van het ONCK bedankt alle deelnemers, vrijwilligers, juryleden, sponsoren en toeschouwers voor hun bijdrage aan een succesvol Open Nederlands Connemara Kampioenschap 2018!

Uitslag springen en dressuur

Uitslag kur op muziek

Klik hier voor de foto’s van het springen.

Klik op de link voor de foto’s van Melanie de Kraaij. Wil je graag een foto hebben zonder logo en in originele kwaliteit? Stuur dan even een mail naar robinhoodsfotografie@gmail.com. Voor een foto zonder logo, in originele kwaliteit vraagt Melanie €3 per foto.

Op de Facebookpagina van Annemart Ferwerda staan enkele dressuur- en springfoto’s.

Mochten er meer foto’s gemaakt zijn dan horen wij dat graag.

ONCK-Kampioen 2018

Emmy Hermsen met Bill Mc Killian (Pearl’s Cove)

©De Leliaard Fotografie

Sponsoren ONCK 2018