Het 16e ONCK alweer en daarmee is het evenement inmiddels geworden tot een jaarlijks hoogtepunt voor veel Connemara-liefhebbers.

Nieuw was dit jaar de opzet en de locatie, een evenement verdeeld over 2 dagen gehouden bij Manege “De Spreng” in Laag-Soeren. Niet nieuw was de gezellige en gemoedelijke sfeer die er altijd is tijdens het ONCK. En dit jaar begon die gezelligheid voor een deel van de bezoekers al op vrijdag. Veel deelnemers maakten van de gelegenheid gebruik om er een (pony)weekend weg van te maken en streken vanaf vrijdag al neer bij Camping Boszicht, op steenworp afstand van de wedstrijdlocatie. Op Facebook kwamen al de eerste berichten langs met foto’s van schimmels in de wei. En ook wat het weer betreft kon het eigenlijk niet beter.

Lisa Bosch won met Otto van Strijthagen de Z-dressuur

De zaterdag stond, naast de georganiseerde buitenritten,  volledig in het teken van de dressuur, met op de zaterdag avond een dressuurgala, waar er een kür op muziek werd verreden.

Dit dressuurgala werd gewonnen door Esther Knook met haar Carnane Victoria.  De tweede plek was hier voor Loreen Hagendoorn met Daisy’s Damingo.  Deze laatste combinatie werd bovendien door het stamboek speciaal in het zonnetje gezet vanwege het feit dat ze in het Z1 op het NK mochten starten. Ook vermeldenswaardig is de deelname van Jacintha Willems met haar 24-jarige Junior. Junior is al een paar jaar met wedstrijdpensioen maar speciaal voor deze avond mocht hij nog een keer in hun kür op Z2-niveau laten zien dat hij nog steeds heel fit is.

Iris van de Ven met Olijfje van de Leliaard won het Z-springen

Op zondag kwamen de springcombinaties in de ring en was er een uitgebreid nevenprogramma ( springclinic, clinic “Ruiter in balans”, obstakelparcours). En alhoewel de temperatuur flink hoger was dan op de zaterdag bleek het met een extra sproeipunt voor paarden, voldoende drinken én tijdig de schaduw opzoeken uiteindelijk toch heel goed te doen, en werden er zeer aansprekende prestaties neergezet. Daarnaast werd Lindsay Zwarthof met Doortje van de Haar  door het stamboek in het zonnetje gezet voor haar deelname aan het Nederlands Kampioenschap in 2018.

ONCK-kampioen 2019: Patrick Trijbels met Castlerock van de Adelaarshoeve

Patrick Trijbels met  Castlerock van de Adelaarshoeve                (Capaccio van Orchids x Future van de Kiboets)  presteerde over deze twee dagen het best in de dressuur en het springen en mag zich ONCK Kampioen 2019 noemen. Deze overwinning had hij mede te danken aan een fantastische score in zijn L2-dressuurproef, maar ook in M springen liet hij zich niet onbetuigd. En als er een prijs was geweest voor de ruiter met de meeste inschrijvingen dan had hij deze ook zeker gewonnen aangezien hij naast het springen en dressuur ook nog deelnam aan de springclinic, het obstakelparcours, de clinic “Ruiter in balans” en zelfs nog tijd had om een buitenrit te maken.

En ook dit jaar werd het ONCK  afgesloten met de traditionele parade.

Voor de organisatie was het dit jaar best even spannend hoe het ONCK in deze nieuwe opzet ontvangen zou worden. Gelukkig was de animo onverminderd groot en ondanks dat er altijd verbeterpunten zijn kan de organisatie zeker terugkijken op een geslaagd evenement.

De organisatie van het ONCK bedankt alle deelnemers, vrijwilligers, juryleden, sponsoren en toeschouwers voor hun bijdrage aan een succesvol Open Nederlands Connemara Kampioenschap 2019!

 

Uitslag kur op muziek

Uitslag springen

Uitslag BB en F dressuur

Uitslagen dressuur

Er zijn gedurende het hele weekend veel foto’s gemaakt.

Zaterdag hebben Narelle en Marvin foto’s gemaakt. Deze kunnen jullie hier vinden: https://www.wenwfotografie.com/

Klik hier voor de foto’s van “De Leliaard”-fotografie

Klik hier voor de foto’s van Esther de Beer