In 2020 was het lang spannend of er überhaupt een ONCK kon plaatsvinden. In eerste instantie werd, vanwege de Coronapandemie, het ONCK in juni afgelast. Toen duidelijk werd dat er toch wat versoepeling in de maatregelen kwam werd besloten de Centrale Keuring en ONCK te combineren in een weekend in september zodat er gelukkig ook in 2020 gestreden kon worden om het ONCK-kampioenschap. Voor het bestuur en vrijwilligers was het keihard werken om beide evenementen succesvol door te kunnen laten gaan.
Het ONCK werd, net als vorig jaar, over 2 dagen gereden. Met op zaterdag de dressuurrubrieken en op zondag het springen.

Dressuur in de klasse B t/m Z, kinderdressuur, kinderspringen ( ik wil nooit meer naar iets anders kijken, wat wás dít geweldig) en in de avond de afsluitende Kür op muziek. Deze rubriek werd gesponsord door De Zuivelhoeve, die de prijzen beschikbaar heeft gesteld. Daarnaast stelde Susanne Heemskerk (www. ruitervoorkeuren.nl) een Ruitervoorkeurenprofilering en -les beschikbaar voor de winnaar van de kür.

ONCK-kampioen 2020 Talitha Schilder en Danesfort Diamond

Alle deelnemers aan de kür konden dankzij de Zuivelhoeve met mooie prijzen naar huis, waarbij Talitha Schilder er uiteindelijk met de eerste plaats, een mooie beker én de Ruitervoorkeurenprijs, vandoor ging.
Zonmiddag rond vier uur kon de ONCK Kampioen 2020 gehuldigd worden:
Talitha Schilder met de door haar zelf opgeleide Danesfort Diamond.
Ging ze er op zaterdag al met de finale prijs van de kür vandoor, zondag kon ze als Kampioen ONCK 2020 óók de, door De Dunsborg Ruitersport beschikbaar gestelde, kampioensdeken én de door Camping Boszicht aangeboden overnachting voor 2 personen en 2 paarden mee naar huis nemen.
En wat kunnen, willen we nog meer zeggen over deze dagen… Dagen die voor ons gevoel passen in de ONCK traditie zoals we hem kennen: Gezellig, gemoedelijk, een fantastische sfeer, waarbij iedereen behalve van zijn eigen prestatie óók kon genieten van de prestatie van anderen.
Waar we collectief genoten hebben van het misschien niet jongste, maar wel kleinste ruitertje op haar stoere kruising Connemara spikkelpony, die eigenlijk van haar grote broer is, die zich met dezelfde pony super in de prijzen reed. Waar het verschrikkelijk moeilijk was om níet te juichen bij het rijden op het scherpst van de snede tijdens het teamspringen. Wat was dát spannende sport, en wat hadden we van onze sponsor, Schapenhouderij Rob Adriaans, die twee schapenvachten beschikbaar stelde, hier een originele prijs voor de winnaars!!
Waar een piepjong meisje op een piepjonge pony prijzen wegkaapt in het obstakelparcours en alsof het niets is doodleuk mee rijdt in de parade, én waar we op ons gemakje konden shoppen bij de gezellige 2e- handsmarkt.
Wat was dit weekend weer een geweldige reclame voor het ras: stoere pony’s die het allemaal doen en kunnen: springen, dressuur, buitenrijden, obstakelparcoursen. Heethoofderig in de sport en supercool met een kind op de rug en niet te beroerd om met “moeders” door het bos te crossen.
Lieve deelnemers, fantastische vrijwilligers, voor het grootste gedeelte de ploeg van de Pasmanmanege, officials en vooral ook onze sponsoren:

Dank voor het mogelijk maken van weer een geweldige ONCK editie. We zien jullie heel graag in 2021 weer terug!!

De traditionele parade.