Kampioen 2019: Skaergardens Celtic Night

In het voorjaar is de hengstenkeuring. Op de hengstenkeuring worden hengsten die nog niet eerder goedgekeurd zijn, beoordeeld en eventueel voor de dekdienst goedgekeurd. De hengsten worden aan de hand in stand, stap en draf op de harde bodem bekeken. Daarna worden de 3-jarige hengsten in een afgezette ruimte met een zachte bodem losgelaten en in draf en galop bekeken. Ook moeten de hengsten los springen. De hengsten die 4 jaar of ouder zijn worden naast de beoordeling aan de hand ook onder het zadel getoond. Zij moeten daarbij ook een aantal sprongen maken. Hengsten die qua type, beenwerk en beweging goed genoeg bevonden worden, worden goedgekeurd als dekhengst.

Eigenaren van reeds eerder goedgekeurde hengsten krijgen de gelegenheid hun hengst aan het publiek te tonen. Hengsten kunnen dan op verschillende manieren getoond worden: aan de hand, dressuurmatig gereden, los springen, springen onder de man.

De hengstenkeuring wordt gehouden op zondag 8 maart 2020 bij  Manege “De Spreng” in Laag-Soeren. Na de hengstenkeuring is er een KNHS-dressuurwedstrijd voor pony’s en paarden met minimaal 25% aantoonbaar Connemarabloed. Inschrijven voor deze wedstrijd is mogelijk tot en met 26 februari a.s.

Klik hier voor de uitnodiging en het inschrijfformulier.

Klik hier voor informatie over de dressuurwedstrijd.

Klik hier voor de catalogus

Klik hier voor het addendum bij de catalogus.

Klik hier voor de definitieve startlijst dressuur.

N.B. Bezoekers uit het Oosten van het land moeten rekening houden met een wegafsluiting. De A1 tussen Deventer en Twello is op 8 maart de hele dag gesloten ivm het ruimen van een vliegtuigbom uit WW2.
https://www.destentor.nl/deventer/snelweg-a1-bij-deventer-dicht-tijdens-ontmantelen-vliegende-bom-uit-oorlog~a8637214/