Het Nederlands Connemara Pony Stamboek is een vereniging met ongeveer 130 leden. In 1968 is een enthousiaste groep Connemara liefhebbers begonnen met de oprichting van het Nederlandse stamboek.

De werkzaamheden die verricht worden en de diensten die het stamboekkantoor verleend, worden allemaal uitgevoerd voor deze leden.

Daarnaast verleent het stamboekkantoor een beperkt aantal diensten aan niet-leden in het kader van de verplichte Identificatie en Registratie voor alle paardachtigen.

Specifieke stamboekzaken, zoals het registreren van afstammingsgegevens van pony’s, worden alleen gedaan voor leden van de stamboekvereniging. Het werk van het stamboek is het verzorgen van een betrouwbare registratie van afstammingsgegevens aangevuld met belangrijke gegevens zoals hoogte, kleur en behaalde primeringen. Het doel van het NCPS is het promoten van het gebruik en het fokken van de Connemara pony.

Ook lid of donateur worden? Noteer je gegevens op dit formulier Inschrijven lid (versie 2023) en mail dit naar kantoor@connemara.nl

Als u lid wordt, kunt u uw Connemara pony gratis op uw naam overschrijven (dit geldt voor 1 pony bij een nieuw lidmaatschap).

Als lid heb je de volgende voordelen:
– Je wordt uitgenodigd voor alle Connemara actviteiten (bv ONCK, clinics, etc.)
– Je hebt stemrecht in de Algemene Ledenvergadering
– Je krijgt korting op de deelname aan het ONCK en andere activiteiten

Klik hier voor meer informatie over de inrichting en organisatie van het stamboek.

Bestuur

Voorzitter : Elly Cardinaal
Penningmeester : Donna Godefroij
Secretaris : Yentl Klein Gotink
Lid : Hetty van den Brink-Knol
Lid : Marieke Hoffmans

Het stamboekkantoor is bij het NSPS belegd.