Het Open Nederlands Connemara Kampioenschap, beter bekend als het ONCK, is de jaarlijkse sportwedstrijd van het Nederlands Connemara Pony Stamboek.

Tijdens dit weekend “strijden” tientallen Connemara’s met hun amazones en ruiters om de titel “ONCK Kampioen”. De enige eis voor deelname is dat de pony minimaal 25% aantoonbaar Connemarabloed heeft. De afstamming moet officieel geregistreerd staan, bijvoorbeeld bij een Connemarastamboek of het NRPS.

Jonge en oude, ervaren en niet-ervaren ruiters, wedstrijdruiters en recreatieruiters nemen deel aan de spring- en dressuurwedstrijd in alle klassen van BB t/m ZZ-L.

Ieder jaar zijn er ook weer deelnemers die met veel plezier een Kür op muziek of een Pas-de -Deux bedenken en, vaak verkleed, uitvoeren.

Hoogtepunt van het weekend is de Parade waar elk ONCK mee afgesloten wordt. Vroeger heel gebruikelijk maar tegenwoordig zeldzaam zorgt de parade ieder jaar weer bij veel bezoekers voor kippenvel.

Het eerstvolgende ONCK staat gepland voor het weekend van 19 en 20 juni 2021. 

Klik hier voor meer informatie.

Klik hier voor het inschrijfformulier. (Zorg er voor dat je je stamboekregistratienummer en indien van toepassing je KNHS combinatienummer paraat hebt!)

Mocht het online registreren niet lukken, neem dan even contact op met info@connemara.nl

ONCK

Hét Connemara-weekend

Een weekend vol sport en plezier, voor jong en oud;
nu ook met een uitgebreid recreantenprogramma.

Gezelligheid, gemoedelijkheid en sportieve prestaties,
allemaal samengebracht op een prachtige locatie in Laag-Soeren.

 Manege “De Spreng” Priesnitzlaan 17, 6957 DD  LAAG-SOEREN

Klik hier voor het verslag en foto’s van het ONCK 2020. 

Verslagen van eerdere ONCK edities kunt u hier vinden.

SPONSOREN ONCK 2021