Het Open Nederlands Connemara Kampioenschap, beter bekend als het ONCK, is de jaarlijkse sportwedstrijd van het Nederlands Connemara Pony Stamboek.

Tijdens dit weekend “strijden” tientallen Connemara’s met hun amazones en ruiters om de titel “ONCK Kampioen”. De enige eis voor deelname is dat de pony minimaal 25% aantoonbaar Connemarabloed heeft. De afstamming moet officieel geregistreerd staan, bijvoorbeeld bij een Connemarastamboek of het NRPS.

Jonge en oude, ervaren en niet-ervaren ruiters, wedstrijdruiters en recreatieruiters nemen deel aan de spring- en dressuurwedstrijd in alle klassen van BB t/m ZZ-Z2.

Ieder jaar zijn er ook weer deelnemers die met veel plezier een Kür op muziek of een Pas-de -Deux bedenken en, vaak verkleed, uitvoeren.

Hoogtepunt van het weekend is de Parade waar elk ONCK mee afgesloten wordt. Vroeger heel gebruikelijk maar tegenwoordig zeldzaam zorgt de parade ieder jaar weer bij veel bezoekers voor kippenvel.

Afgelopen jaar beleefde het “nieuwe” ONCK in Laag-Soeren haar vuurdoop. Wij kunnen terugkijken op een geslaagd evenement en na evaluatie bleek er voldoende draagkracht om het ONCK op deze wijze voort te zetten. Voor zover mogelijk hebben we jullie tips en opmerkingen verwerkt in het programma voor september 2020.

ONCK 19 en 20 september 2020 (nieuwe datum ivm de Corona-crisis)

Hét Connemara-weekend:

Een weekend vol sport en plezier, voor jong en oud;
nu ook met een uitgebreid recreantenprogramma.

Gezelligheid, gemoedelijkheid en sportieve prestaties,
allemaal samengebracht op een prachtige locatie in Laag-Soeren.

 Manege “De Spreng” Priesnitzlaan 17, 6957 DD  LAAG-SOEREN

Klik hier voor het verslag en foto’s van het ONCK 2020. 

SPONSOREN ONCK 2020