Het Open Nederlands Connemara Kampioenschap, beter bekend als het ONCK, is de jaarlijkse sportdag van het Nederlands Connemara Pony Stamboek.

Tijdens deze dag “strijden” tientallen Connemara’s met hun amazones en ruiters om de titel “ONCK Kampioen”. De enige eis voor deelname is dat de pony minimaal 25% aantoonbaar Connemarabloed heeft. De afstamming moet officieel geregistreerd staan, bijvoorbeeld bij een Connemarastamboek of het NRPS.

Jonge en oude, ervaren en niet-ervaren ruiters, wedstrijdruiters en recreatieruiters nemen deel aan de spring- en dressuurwedstrijd in alle klassen van BB t/m ZZ-Z2.

Ieder jaar zijn er ook weer deelnemers die met veel plezier een Kür op muziek of een Pas-de -Deux bedenken en, vaak verkleed, uitvoeren.

Hoogtepunt van de dag is de Parade waar elk ONCK mee afgesloten wordt. Vroeger heel gebruikelijk maar tegenwoordig zeldzaam zorgt de parade ieder jaar weer bij veel bezoekers voor kippenvel.

De afgelopen 10 jaar werd deze dag georganiseerd bij de KNHS in Ermelo. In 2019 verhuizen we naar een nieuwe locatie, namelijk Manege “De Spreng” in Laag-Soeren (gld). En het ONCK gaat, net als vroeger, weer 2 dagen duren met een volledig programma waarbij er genoeg te doen is voor zowel wedstrijd- als recreatieruiters en menners! Dus zet alvast de data, zaterdag 22 en zondag 23 juni 2019 in je agenda.

Klik hier voor meer info over het ONCK 2019.

SPONSOREN ONCK 2018