Het Open Nederlands Connemara Kampioenschap, beter bekend als het ONCK, is de jaarlijkse sportdag van het Nederlands Connemara Pony Stamboek.

Tijdens deze dag “strijden” tientallen Connemara’s met hun amazones en ruiters om de titel “ONCK Kampioen”. De enige eis voor deelname is dat de pony minimaal 25% aantoonbaar Connemarabloed heeft. De afstamming moet officieel geregistreerd staan, bijvoorbeeld bij een Connemarastamboek of het NRPS.

Jonge en oude, ervaren en niet-ervaren ruiters, wedstrijdruiters en recreatieruiters nemen deel aan de spring- en dressuurwedstrijd in alle klassen van BB t/m ZZ-Z2.

Ieder jaar zijn er ook weer deelnemers die met veel plezier een Kür op muziek of een Pas-de -Deux bedenken en, vaak verkleed, uitvoeren.

Hoogtepunt van de dag is de Parade waar elk ONCK mee afgesloten wordt. Vroeger heel gebruikelijk maar tegenwoordig zeldzaam zorgt de parade ieder jaar weer bij veel bezoekers voor kippenvel.

De afgelopen 10 jaar werd deze dag georganiseerd bij de KNHS in Ermelo. In 2019 verhuizen we naar een nieuwe locatie, namelijk Manege “De Spreng” in Laag-Soeren (gld). Ook is er de opzet nieuw, de KNHS-wedstrijden in springen en dressuur blijven maar dit jaar is er ook voor de recreatieruiters, menners en jonge kinderen veel te doen!

ONCK 22 en 23 juni 2019

Hét Connemara-weekend:

Een weekend vol sport en plezier, voor jong en oud;
nu ook met een uitgebreid recreantenprogramma.

Gezelligheid, gemoedelijkheid en sportieve prestaties,
allemaal samengebracht op een prachtige locatie in Laag-Soeren.

 Manege “De Spreng” Priesnitzlaan 17, 6957 DD  LAAG-SOEREN

 Klik hier voor het verslag en de foto’s van het ONCK 2019

SPONSOREN ONCK 2019