Een grote opkomst van pony’s, eigenaren en publiek en mooie weersomstandigheden zorgden voor een geslaagde keuringsdag bij Manege “De Fruithof” in Heteren.

Niet alleen een van de juryleden was van Ierse afkomst, ook veel van de deelnemende pony’s waren afkomstig uit Ierland. Dit leverde een internationale mix op, van niet alleen Nederlandse en Ierse pony’s. Ook waren er pony’s aanwezig met Duitse en Belgische roots. Heel mooi dat veel nieuwe Connemara-eigenaren ook lid worden van het stamboek en hun pony’s voorstellen op de Nederlandse keuring.

Van de 11 pony’s die voor stamboekopname kwamen werden er 10 opgenomen in klasse 1 en 1 merrie werd opgenomen in klasse 2.

Dagkampioene werd de 12-jarige stermerrie Maguirestables Dancing Maid (v. Rory Rasputin), De 2-jarige, kersverse klasse 1 merrie, Nienke van de Haar (v. Paddy van Strijthagen) werd jeugdkampioene en het hengstveulen Van de Arenbosch Late Night Riverdance (v. Rory Ryan) werd gehuldigd als veulenkampioen. De Ierse importmerrie Clooncogh Girl (v. Rosscon Castle King) kwam op kop in de goedgevulde rubriek met 4 t/m 6-jarige merries en verdiende tevens het sterpredikaat.

Paddy van Strijthagen (v. Ben Hur van de Leliaard), voorgesteld door Britney de Jong, werd kampioen bestgaand dressuur en Olijfje van de Leliaard (v. Dexter Leam Pondi), gereden door Iris van de Ven, werd de kampioene bestgaand springen.

Klik hier voor de volledige uitslag.

Klik hier voor het uitgebreide verslag van jurylid Yvonne Peeters

Klik hier voor de foto´s van deze dag gemaakt door De Leliaard Fotografie