CELTIC BLUE GRUAGH KAMPIOEN 2022

In een zonnig maar fris Laag-Soeren vond de hengstenkeuring plaats op zondag 3 april 2022. Helaas hadden drie wat oudere hengsten zich wegens gezondheidsredenen in de aanloop naar de keuring moeten afmelden, waarna er nog 4 hengsten overbleven. Desondanks konden de deelnemers zich verheugen op een grote publieke belangstelling.

Er werd één 3-jarige hengst aangeboden ter opname. Daarnaast waren er een tweetal hengsten die al in klasse 2 waren opgenomen ter herkeuring aangeboden.

Na de keuring op de harde bodem, het vrij bewegen en het vrij springen stelden de jonge hengsten zich op voor het oordeel van de jury.

De 3-jarige hengst Twinstar JJ Thunderheart (eigenaar P. Nijkamp) is opgenomen in klasse 2. Voor de twee hengsten die al in klasse 2 opgenomen waren was het een geslaagde dag: beide hengsten zijn nu klasse 1.  Dit betreft de 7-jarige Cahanagh’s Casanova (eigenaar L. Kerstiens) en de 5-jarige Mouse’s Quinn (eigenaar A. Slabbers).

Twinstar JJ Thunderheart 

Mouse’s Quinn

Cahanagh’s Casanova 

Voor de kampioenskeuring mocht Cahanagh’s Casanova het opnemen tegen Celtic Blue Gruagh. Met twee goed bewegende valkkleurige hengsten in de ring, mocht de 5-jarige Celtic Blue Gruagh (eig. I. Kooij, fokker E. van Bracht) de kampioenstitel mee naar huis nemen.

Na de keuring mocht Mouse’s Quinn zijn veelzijdigheid laten zien. In de men-demonstratie liep deze jonge hengst heerlijk ontspannen voor de wagen.

Celtic Blue Gruagh mocht zijn fraaie gangen laten zien in een demonstratie vrije beweging.

Na de lunch werd door twee hengsten een IBOP springen en dressuur gedaan. Cahanagh’s Casanova werd hier voorgesteld door Hanneke Held, en Mouse’s Quinn door zijn eigenaresse Anouk Slabbers. Beide hengsten hebben een IBOP-B in de wacht weten te slepen.

Wij kijken terug op een geslaagde dag en feliciteren alle eigenaren en fokkers met de goedkeuring van hun pony!

Een uitgebreid verslag van de hengstenkeuring is op 6 april gepubliceerd in de Paardenkrant. Dit artikel is te lezen door op de afbeelding van het artikel te klikken.

Meer beeldmateriaal en filmpjes die gemaakt zijn tijdens deze keuring zullen binnenkort te zien zijn op de pagina’s van de dekhengsten. 

Fotografie is verzorgd door Murielle Mulder.  Foto’s zijn te bestellen via deze link.

De catalogus is beschikbaar via deze link.

Het addendum van de catalogus is via deze link beschikbaar.

Mouse’s Quinn toont zijn veelzijdigheid in een men-demonstratie. 

Rapportage over de hengstenkeuring in de Paardenkrant van 6 april 2022.

Door op de foto te klikken kunt u het artikel lezen. 

Cahanagh’s Casanova tijdens de IBOP, voorgesteld door Hanneke Held.

Mouse’s Quinn tijdens de IBOP, voorgesteld door Anouk Slabbers, tevens eigenaresse van deze hengst.