Open Nederlandse Connemara Kampioenschappen 2012

Op 9 en 10 juni was het weer zover: ONCK 2012! Ook dit jaar waren wij weer te gast op het mooie terrein van het KNHS centrum in Ermelo. Uit alle hoeken van het land kwamen weer allerlei connemara’s met hun eigenaren naar het ONCK: om te laten zien wat ze kunnen, voor het plezier en natuurlijk de gezelligheid.

De zaterdag stond in het teken van het dressuren, springen, obstakelparcours, pas de deux en de küren op muziek. Helaas misten we de zon en waaide het hard, met af en toe een buitje. Verschillende partytenten waaiden over het terrein en bladzijden van proevenboekjes moesten goed vast gehouden worden. Gelukkig mocht dit de pret niet drukken en ik denk dan ook dat veel ruiters dit niet eens door hebben gehad. Het was weer geweldig om te zien hoe iedereen zijn best deed en vooral hoeveel gezelligheid en plezier er te spotten was. Iets wat niet vergeten mag worden op zo’n dag is natuurlijk de parade. Altijd weer super gaaf om al de connemara’s op een rij te zien. Dan pas zie je hoeveel combinaties er die dag aan het werk zijn geweest en besef je dat dit onderdeel zeker niet overgeslagen mag worden.

parade2012
Ook dit jaar werd er natuurlijk iemand uitgeroepen tot ONCK kampioen. Erg verdiend won Janien Schunken met Otto van Strijthagen deze titel. In de dressuur behaalde zij een gemiddelde van 218 punten en ook tijdens het springen zette Otto zijn beste beentje voor!Op zondag was er weinig tijd om uit te rusten, want een aantal ruiters moest nog hard aan het werk deze dag. Eerst was er tijd voor wat ontspanning, en vooral veel plezier tijdens het zeskamp. Pony’s volgehangen met mega rookworsten, zaklopen naast je pony, emmertjes water over brengen en vooral erg veel lachen. Na de ontspanning was er deze dag ook tijd voor wat inspanning! Rob Janssen, voor onze Connemara’s ondertussen een vertrouwd gezicht, was dit jaar naar Ermelo afgereisd om ook hier een aantal crosslessen te geven. Ook op dit terrein keken de pony’s nergens van op en werden er weer verschillende hindernissen overwonnen. Na al deze ontspanning en inspanning was er nog even tijd voor een lunch, waarna iedereen weer afscheid moest nemen van elkaar en het KNHS centrum.
Volgend jaar is het alweer de 10e keer dat het ONCK georganiseerd word, dus allemaal tot volgend jaar op een bijzonder ONCK!!
Klik hier onder voor foto’s
Enkele dressuurfoto’s – De Leliaard Fotografie
Enkele springfoto’s – De Leliaard Fotografie
otto-kamp-2012
Kampioen 2012: Otto van Strijthagen