OPEN NEDERLANDSE CONNEMARA KAMPIOENSCHAPPEN 2013
Het was koud, maar droog en zeker ook gezellig. Meer dan 50 Connemara’s hebben hun best weer gedaan op het ONCK 2013. Een grote groep in de BB en B, volgend jaar verwachten we hun natuurlijk in de L!

Overall kampioen 2103 werd Ben Hur van de Leliaard. Hij werd 1e in de Z1-dressuur met Eline Koppenol en 1e in het BB springen met Anouk Slabbers. En op zondag wist Eline ook nog met hem 1e in de zeskamp te worden. Naast sportpony dus zeker ook een gezelschapspony!

Zoals elk jaar werden er ook punten verdiend voor ouders van de deelnemende pony’s. Bij de hengsten moeten er minimaal twee nakomelingen èn dressuuren èn springen, bij de merries moeten er wel twee nakomelingen mee doen, maar ze hoeven niet allemaal in verschillende onderdelen mee te doen.
Afstammingskampioen hengst werd Brimstone van Graaf Janshof. Hij werd vertegenwoordigd door zonen Iltshi van de Leliaard en Easter van de Leliaard. Beide goedgekeurde hengsten liepen Z1 dressuur.

Afstammingskampioen merrie werd Kinvara Gladness. Zij werd vertegenwoordigd door zonen Ben Hur van de Leliaard en Chiel van de Leliaard.

Foto’s van de wedstrijd en van de crosslessen zijn te vinden op de website van De Leliaard. Klik hier.

De uitslagen vind je hier:
Uitslag-dressuur 

Uitslag-kur-en-pas-de-deux

Uitslag-springen

 Ben onck2013
Kampioen 2013: Ben Hur van de Leliaard