Easter van de Leliaard overleden

Onlangs bereikte ons het bericht dat Easter van de Leliaard is overleden. Deze hengst heeft veel betekend voor de Connemarafokkerij in Nederland. Een echte allround pony. In 1999 werd Easter op Stoeterij de Leliaard geboren uit de combinatie van Brimstone van Graaf Janshof met de keurmerrie Easter Daisy. Een stoer, bruin veulen dat er erg lang over deed om wit te worden. Easter heeft zowel in de sport als in de fokkerij veel van zich laten horen. Zo werd hij met Laurie Jansen M2 dressuur, Z springen en L samengesteld. Vervolgens is Fleur van Zante in 2008  Gelders Kampioen geworden in de B SGW.

 

 

Mark Beltman nam het stokje daarna over en heeft vele successen behaald met deze topper. Mark en Easter reden Z dressuur, L springen en M SGW. En ze wisten zelfs Overijssels kampioen te worden in de klasse L SGW en reserve Nederlands kampioen in die klasse.
Hiermee komt zijn zegereeks nog niet ten einde. Sascha Bosch mocht ook van Easter genieten en heeft er als leerpony erg veel plezier mee gehad. De laatste jaren, vanaf 2016, heeft hij in Engeland gewoond en daar nog een gezin van hem laten genieten.

 

Op de hengstenkeuringen heeft Easter jarenlang indruk gemaakt. Van 2004 tot en met 2011 was hij ongeslagen kampioen. In de fokkerij heeft Easter ook zijn sporen nagelaten. Twee zonen uit zijn eerste jaargang werden goedgekeurd voor de dekdienst: Elmo en Prince van de Kiboets. Met name van Elmo zijn we in de jaren daarna verschillende eerste premie nakomelingen tegengekomen. Daarnaast zijn er nog meerdere nakomelingen actief in de sport. Zo is de kersverse ONCK-winnaar Matea SB een zoon van Easter. En bij de eventing wedstrijden komen we regelmatig zijn nazaten Blue Moon van het Montferland en Sabine van de Leliaard te

gen. Kortom een palmares waar we met recht trots op kunnen zijn. Maar als je de verhalen hoort van de ruiters en mensen om hem heen dan blijft het meest hangen dat iedereen dol was op het karakter van deze hengst. Lief, meewerkend, veelzijdig, gezond, en gewoon een Geweldige Pony!