Registratieplicht

Nieuw en verplicht!!  Animal Health Law

Registratie van paarden en pony’s op hun verblijfsadressen.
Voor 21 april 2021 dienen alle paard-achtige ingeschreven te staan op een verblijfsadres.
Ieder adres, dat kan een weide- of staladres zijn, heeft een zgn. UBN-nummer nodig. Dit geldt zowel voor particulieren als voor het bedrijfsmatig houden van paarden.
Heb je voor je paard of pony een eigen stal of weide-adres, dan dien je daarvoor een UBN-nummer aan te vragen.
Staat je paard of pony op een bedrijf of bij een andere privépersoon, overleg dan met de houder daarvan wie de melding gaat doen.

Voor meer informatie kijk op:

https://www.knhs.nl/nieuws/2021/wijzigingen-wetgeving-ir-wat-betekent-dit-voor-jou/ of https://www.rvo.nl/onderwerpen/agrarisch-ondernemen/dieren-houden/identificatie-en-registratie-dieren/dierlocatie-ubn-registreren-en-wijzigen

Importpony? Goed om te weten!!!

Om de pony te kunnen laten registreren volgens de nieuwe Animal Health Law 21-04-2021, dient de pony te zijn opgenomen in de Nederlandse Centrale databank. (RVO-Database)
Wanneer je een pony importeert, dan dien je binnen 1 maand het paspoort te laten registreren bij een paspoort uitgevende instantie. Deze instantie zorgt voor de registratie in de RVO-Database.
In de onderstaande link staat dit verder uitgelicht. Op de juiste manier een pony/paard importeren is dus van groot belang en al langer verplicht.
https://www.rvo.nl/onderwerpen/agrarisch-ondernemen/dieren-houden/identificatie-en-registratie-dieren/import-en-export-van-paarden

“Mijn pony heeft een Iers groen paspoort en is niet geregistreerd in de RVO-database, wat moet ik doen”?

Stuur het originele paspoort op naar een paspoort-uitgevende instantie (ppi), bijvoorbeeld naar Stamboekkantoor N.C.P.S., Westeind 5, 5245 NL, Rosmalen.
Na betaling van het inschrijfgeld importpony’s van € 63,00 wordt het paspoort op uw naam gezet en geregistreerd in de RVO-database. Wilt u het paspoort aangetekend retour ontvangen dan wordt € 10,00 extra berekend. Geef dit aan bij uw aanvraag.
Stuurt u het paspoort liever niet op? U kunt ook een afspraak maken op het bureau in Rosmalen via info@kvth.nl.

LET OP!! Pas wanneer de pony staat geregistreerd in de RVO-Database, is het mogelijk om de pony te laten registreren via een particulier- of bedrijfs-UBN.

Wij zouden het uiteraard fijn vinden wanneer u deze registratie zou willen combineren met een lidmaatschap van ons stamboek. Een lidmaatschap kost 65,00 euro per kalenderjaar en u ontvangt dan 15 euro korting op de registratiekosten (van 1 paard/pony). Mocht u interesse hebben om lid te worden van onze vereniging? geef dit dan aan bij uw aanvraag voor registratie.