Op deze pagina’s worden door Inez Kooij bekende en minder bekende pony’s uit de geschiedenis van het Nederlands Connemara Pony Stamboek in de spotlights geplaatst en besproken. Vertrekkend vanaf de allereerste importhengst en de eerste jaren van het stamboek hopen we zo uiteindelijk stap voor stap,  aflevering voor aflevering, een overzicht te creëren van de verschillende bloedlijnen door de jaren heen.

Via Facebook pagina van het Nederlands Connemara Pony Stamboek hopen we aanvullende informatie te krijgen over de besproken pony’s en zijn of haar nakomelingen.

De eerste pony die nu in de Hall of Fame geplaatst hebben is de eerste goedgekeurde dekhengst Glenarde, een valkhengst die in 1962 in Ierland geboren werd. Glenarde was voor zijn komst naar Nederland ook al in Ierland goedgekeurd als dekhengst. Glenarde’s Nederlandse stamboekpapier is afgegeven in maart 1969, hij kreeg importnummer 1.

Door op de foto van Glenarde te klikken kan je het verhaal lezen.

Inmiddels is de Hall of Fame uitgebreid met de tweede import hengst, Floor Ringo.   Door op de foto van Floor Ringo te klikken is zijn verhaal te lezen.

  “Na vier jaar bijkomen na het samenstellen van het jubileumboek begin 2017, ben ik weer in oude keuringscatalogi en -verslagen, jaarverslagen, ALV-notulen en dozen met foto’s gedoken. Het lijkt me leuk om wat uitgebreider in te gaan op de verschillende Connemara’s in Nederland, waarbij ik me om te beginnen wil gaan richten op de eerste tien importhengsten. Door eerst een verhaal en foto’s op facebook te plaatsen en als reactie daarop misschien bijdragen van anderen te krijgen, kunnen we daarna een nog uitgebreider verhaal op de website plaatsen en zo een archief opbouwen. Bronnen voor dit verhaal over de eerste importhengst Glenarde zijn keuringsverslagen, jaarverslagen, de boeken Shrouded in the Mist en Out of the Mist van Pat Lyne en mijn eigen (subjectieve) geheugen. Ik hoop dat jullie het leuk vinden.”
– Inez Kooij

Glenarde

Floor Ringo