Legende hengst Dexter Leam Pondi overleden

Op de mooie leeftijd van tweeëndertig blies multi-medaillewinnaar Dexter Leam Pondi zijn laatste adem uit in Haras de la Bouloye, waar hij al een aantal jaren van een vredig pensioen genoot. Onvergetelijke sportpony, uitstekende vererver, hij zal ongetwijfeld vele herinneringen achterlaten in de harten van degenen die hem kenden.

Vertaling:

vertaling frans artikel:

Hij was een levende legende, die verschillende jonge ruiters op hoog niveau liet schitteren, waaronder zijn eigenaar, Alice Chambaud, die meerdere successen boekte met deze grijze pony geboren bij Gilles Le Mouellic, in 1991.
Op haar social media, bracht deze ruiter hulde aan een partner die ze nooit zal vergeten:
“ Beste Dexter, beste Dede, Vandaag nemen we afscheid van jou, ongelooflijke pony, onze “Dede”, die ons leven verlichtte met zijn majestueuze aanwezigheid. We zullen je altijd herinneren, je persoonlijkheid, je gratie en de inspiratie die je bracht. Jou zien galopperen over velden of tijdens een wedstrijd was een adembenemend vertoon van rauwe schoonheid, ongeëvenaarde elegantie en een perfecte mix van kracht en gratie. Je belichaamde een ontembare geest, een onwankelbaar uithoudingsvermogen en doorzettingsvermogen. Je opmerkelijke oude leeftijd (32 jaar) was een getuigenis van de liefde en zorg die je van ons hebt ontvangen, en vooral de afgelopen jaren van Audrey Marchand en het hele team van Haras de la Bouloye.
Bedankt dat je mij, een kleine onervaren ruiter, alles hebt gegeven en mij hebt gemaakt tot de persoon die ik vandaag ben. Je zult altijd het paard van mijn leven blijven, met wie ik enkele van de meest ongelooflijke momenten heb gedeeld. ”

Nadat hij op driejarige leeftijd al de hoogste Connemara-kampioen was en daarna voornamelijk onder het zadel van Yoann Le Vot uitblonk, was Dexter, zoon van Leam Finnigan, Co, geëvolueerd onder het zadel van de professional Marc Hardy, destijds gevestigd in Le Touquet (62), tot B2.
Vervolgens kwam hij onder het zadel van Alice Chambaud, met wie hij onder meer in de Pony Grands Prix presteerde. Het was toen de Italiaan Filippo Bologni, die in de jaren 2000 de leiding over de beroemdste Connemara overnam, met nog andere successen.

Zes Europese kampioenschappen en twee nationale titels
Dexter Leam Pondi is zes Europese kampioenschappen (teamzilver in 2002, brons in 2004, vierde in 2003, gedeeld zevende individueel in 2006), vier overwinningen in CSIP Grands Prix (Nichelino, Marsens twee keer, Cinzano), één keer in de CSIOP Grand Prix ​​(Arezzo), en meerdere in de Nations Cups. Winnaar van meerdere Grand Prix, hij is Frans Grand Prix Elite-kampioen in 2003, zilveren medaillewinnaar in 2005, vijfde in 2004 en Italiaans kampioen in 2007. Dexter Leam Pondi’s sportcarrière eindigde tijdens de kampioenschappen van Europa 2007, waar de hengst, licht hinkend, keerde niet terug naar het teamkampioenschap… na het winnen van de eerste kwalificatiewedstrijd!

Na zijn sportcarrière werd Dexter Leam Pondi, om zich aan zijn fokkerijcarrière te wijden, ongeveer tien jaar geleden gestationeerd in de Haras de la Bouloye, in Pas-de-Calais. “ Hij was er al voordat ik het gebouw acht jaar geleden overnam ”, zegt Audrey Marchand, dierenarts, met een stem vol emotie na het vertrek van de hengst die ze elke dag verzorgde. “ Dexter heeft een goed pensioen gehad, geweldige jaren op de fokkerij en in overleg met de familie Chambaud hebben we hem vrijdagochtend laten gaan. Hij viel vredig in slaap, en ik zal hem nooit vergeten, hij was een geweldige pony. Drie à vier jaar op rij was Dexter Leam Pondi de meest gewilde hengst van Frankrijk en bracht hij vele hengstzonen voort. Onder hen Rexter d’Or, Uhelem de Seille en Ice and Fire d’Albran. “ Hij was een veelgevraagde hengst, hij was de maatstaf. Wij zullen hem heel erg missen. “