Hippiade en NK Eventing resultaten

De afgelopen dagen bereikten ons goede resultaten van de Connemara op de Hippiade en NK Eventing.

Eva de Roos met Carnakilly Lady Doris (v. Currabawn Mark vm Dexter Leam Pondi) uit een groep van meer dan 40 combinatie met foutloze ritten en de hoogte stijlpunten kampioen. Doris, ooit als veulen van een paar foto’s en een video als veulen gekocht in het buitenland. Na het infrijden door Sanne van Doesburg is Eva aan de slag met haar gegaan met dit prachtige resultaat. Dit belooft nog wat voor de toekomst.

Op de NK Eventing in Norg mocht Sophie Buijs, met haar EK debuut net achter de rug aan start komen. De waterhindernis naast de dressuurring maakte het wat spannend maar een geweldig springrondje en als enige foutloos binnen de tijd te crossen zorgde voor een super 2e plaats in de klasse Z. Gjelt van de Haar (v. Elmo) met zijn geweldige galop geeft zijn visitekaartje weer af voor het Connemara ras.

In dezelfde  Z-klasse was het Fenne van Lanen die haar titel van 2022 wist te prolongeren. De inmiddels 18-jarige amazone is een zeer hechte combinatie met haar Star Charlie WNE (v. The Gambler, officieel ISH geregistreerd)  en heeft al veel gewonnen met nu in haar laatste ponyjaar deze mooie titel.

Lotte Hamstra won goud in de klasse M met de 11 jarige Diamond. (officieel Belview Dawn, v. Laerkens Cascade Dawn, vm Garryhinch Finn). Met een sterke dressuurproef 66.33 procent, een foutloos parcours en idem cross binnen de tijd mocht ze het kampioenslint omhangen.