Rory Tic Tac

De hal in Luttenberg was mooi aangekleed voor de hengstenkeuring , de temperatuur nog fris, de hengsten gelukkig ook. Het waren er slechts vier, maar ze toonden zich goed. Plezierig was dat we als juryleden een goed begin konden maken met de 3-jarige Rory Tic Tac (Rory Rolex x Maigaardens Killian); een correct gebouwde pony, een echte Connemara qua type , met als kleine bemerking een Franse stand van de voorvoeten. Klasse 1 konden we hem geven en daarmee mocht hij gaan vrij-bewegen en springen. Los toonde hij makkelijke bewegingen en een hele fijne galoppade. Springen doet hij makkelijk met een goed ruggebruik. Daarbij een fijn karakter maakt dat we er een goede hengst en toekomstige sportpony in zien. Als extra heeft hij een mooie afstamming, waar veel sport in zit.

       

In rubriek 1 moest hij het opnemen tegen Warbere-Curragh van de Haar (Paddy van Strijthagen x Brimstone van Graaf Janshof). 2 jaar ouder en dus meer hengstuitdrukking, een mooi front en heel mooi type, een kleine bemerking op de lendenen, waardoor hij Rory Tic Tac voor moest laten gaan, ondanks het feit dat hij zich goed liet zien.

Warbere-Curragh van de Haar

Blackwoodland Rock

Rubriek 2 was voor de oudere hengsten. Als eerste in de baan de 15-jarige internationaal springende Blackwoodland Rock (I Love You Melody x Derrigragh Robin); in mooie sportconditie, echte Connemara met een goede uitstraling, zeer correct beenwerk en een super karakter. Daarna Otto van Strijthagen (Erin of Hazelfield x Garryhinch Finn), 12 jaar, mooi in het type met veel front en fijne bewegingen. Deze leverden hem de eerste plaats in deze rubriek op. En uiteindelijk bracht het hem ook het dagkampioenschap, tegen deze bewegingen kon de 3-jarige Rory Tic Tac niet op. Warbere toonde zich nog een fijne sportpony onder het zadel, helaas kon Otto, wegens een blessure, zich niet laten zien onder het zadel. Mooie afsluiter was de demonstratie van Blackwoodland Rock die een kleine inkijk gaf in zijn mogelijkheden als sportpony. Vermogen, rijdbaarheid en inzet. Fijn was te zien dat alle hengsten zich aan de hand en/of onder het zadel hun goede karakter toonden.

Otto van Strijthagen

Tussen de middag maakten bijna 40 bezoekers en deelnemers gebruik van de, door de vrijwilligers van de Manege Luttenberg verzorgde, lunch.

Na de lunch werden de beide rijbakken gevuld met Connemara’s in alle kleuren en alle niveau’s van africhting. Van een jonge amazone met haar net nog zo jonge maar superbrave pony op hun eerste wedstrijd in de BB tot de wat oudere pony’s met hun ervaren amazones in de Z2 en alles wat daar tussen zit. Deelnemers kwamen zelfs uit Friesland en Groningen voor deze wedstrijd.

Hoogtepunt voor voorzitter Ria Groen en bestuurslid Eline Koppenol waren de 2 winstpunten in de Z2 voor Pattys Sweet Masquerade waardoor deze pony, gereden door Eline en in eigendom van Ria, nu startgerechtigd is in de klasse ZZ Licht, de hoogste klasse in de Nederlandse basissport. Britney de Jong reed met Paddy van Strijthagen maar liefst 3 winstpunten bij elkaar in de Z2 voor pony’s. Dit is het hoogst haalbare voor pony’s in Nederland maar Paddy van Strijthagen heeft meer in zijn mars waardoor deze combinatie nu gaat starten tussen de paarden en daar ook als doel heeft het bereiken van de klasse ZZ Licht.

Klik hier voor meer foto’s van deze dag.

Klik hier voor de foto’s van de dressuurmiddag.

Klik hier voor de uitslag van de dressuurwedstrijd