Het ONCK 2016 zit er weer op. Het weer was prachtig, oké misschien een beetje warm. De sfeer was, zoals ieder jaar, geweldig. Veel prachtige Connemara’s met enthousiaste amazones en ruiters. Oude bekenden en ook weer veel nieuwe gezichten.

Er werd gesprongen en dressuur gereden van BB tot en met ZZ en ook de deelnemers aan de kür op muziek en de pas-de-deux hadden er weer veel werk van gemaakt.

Het Connemara Demoteam verzorgde een optreden en de afsluitende parade met zo’n 50 pony’s zorgt ieder jaar weer voor kippenvel bij de toeschouwers.

Dagkampioene werd de 5-jarige merrie Quinty van de Leliaard (v. Newbridge Bosco) met amazone Imke Dubbeldam. Na een valpartij op het voorterrein wist Imke zich heel goed te herpakken en een foutloze ronde te springen met mooie stijlpunten. En ondanks dat de voorkeur van de combinatie toch echt bij het springen ligt behaalden ze een monsterscore in de B dressuur waardoor het kampioenschap en de mooie, door “De Dunsborg Ruitersport” gesponsorde, kampioensdeken ze niet meer kon ontgaan.

De finales dressuur en springen van de Connemara Competitie werden beide gewonnen door Roos Hansman met Panfu van de Bisschop (v. Dexter Leam Pondi). Wat maar weer bewijst dat de Connemara van alle markten thuis is. Roos ging naar huis met 2 goedgevulde enveloppen gesponsord door Jentha Fysiotherapie.

De organisatie van het ONCK bedankt alle deelnemers, vrijwilligers, juryleden, sponsoren en toeschouwers voor hun bijdrage aan een succesvol Open Nederlands Connemara Kampioenschap 2016!

Klik hier voor de uitslagen van de dressuur.

Klik hier voor de uitslagen van het springen.

Foto’s van het springen, gemaakt door De Leliaard Fotografie, staan hier.

Mochten er foto’s gemaakt zijn van de dressuur dan plaatsen we hier graag de link.

ONCK-kampioen 2016: Imke Dubbeldam en Quinty van de Leliaard

Het ONCK 2016 werd mede mogelijk gemaakt door de onderstaande sponsoren.